avocat drept civil

+

Unde gasesc un avocat sector 1?

In exercitarea dreptului de aparare avocatul are dreptul si obligatia de a starui pentru realizarea liberului acces la justitie, pentru un proces echitabil si intr-un termen rezonabil. in exercitarea profesiei si in legatura cu aceasta avocatul este protejat de lege. Pentru activitatea sa profesionala avocatul are dreptul la onorariu si la acoperirea tuturor cheltuielilor facute in interesul procesual al clientului sau. Pentru asigurarea secretului profesional, actele si lucrarile cu caracter profesional aflate asupra avocatului sau in cabinetul sau sunt inviolabile. in exercitarea profesiei avocatii sunt ocrotiti de lege, fara a putea fi asimilati functionarului public sau altui salariat.

Serviciile oferite de un avocat drept civil

Profesia de avocat recuperare creante este organizata si functioneaza in baza principiului autonomiei si descentralizarii, in conditiile prevazute de Lege si de prezentul statut . Alegerea organelor de conducere ale profesiei de avocat se face numai prin vot secret . Libertatea si independenta profesiei de avocat sunt principii in baza carora avocatul promoveaza si apara drepturile, libertatile si interesele legitime ale clientilor potrivit Legii si prezentului statut . Aceste principii definesc statutul profesional al avocatului si garanteaza activitatea sa profesionala.Orice persoana are dreptul sa isi aleaga in mod liber avocatul . Nimeni nu poate impune unei persoane un anumit avocat, cu exceptia cazurilor privitoare la acordarea asistentei judiciare obligatorii sau dispuse de catre organul judiciar, a asistentei judiciare prin avocat ca forma a ajutorului public judiciar si a asistentei gratuite. Orice clauza ori conventie contrara, prohibitiva sau restrictiva este lovita de nulitate absoluta.

Organizatiile profesionale ale avocatilor sunt numite in literatura juridica, fie stabilimente de utilitate publica, ordin profesional sau corp profesional, toate aceste sintegme fiind sinonime. Def: Ordinele profesionale sunt organizatiile care includ in mod obligatoriu, membrii anumitor profesii liberale, si care datorita puterilor conferite de lege, intervin in reglementarea si controlul accesului in profesie si in exercitarea ei. Ele imbina activitati publice si private in organizaea profesiilor. Nu exista o organizare nationala a corpului avocatilor, iar aceste corpuri de avocati nu erau persoane juridice. Persoana juridica este recunoscuta prin legi structurate teritoriale ale ordinului avocatilor, printr-o lege din 1907.

avocat drept civil, avocat recuperare creante , avocat sector 1

Am nevoie de un avocat Bucuresti

Obligatia de a pastra secretul profesional, este absoluta si nelimitata in timp. Obligatia se intinde asupra tuturor activitatile avocatului, ale asociatilor sai, ale avocatilor colaboratori, ale avocatilor salarizati din cadrul formei de exercitare a profesiei, inclusiv asupra raporturilor cu alti avocati. Obligatia de a pastra secretul profesional revine si persoanelor cu care avocatul conlucreaza in exercitarea profesiei, precum si salariatilor sai. Avocatul este dator sa le aduca la cunostinta aceasta obligatie. Avocatii care se gasesc in unul dintre cazurile de nedemnitate prevazute de Lege sunt obligati sa prezinte baroului hotararile judecatoresti prin care au fost condamnati definitiv, prin care li s-a aplicat pedeapsa interdictiei de a exercita profesia, prin care au fost declarati faliti fraudulosi sau prin care au fost condamnati definitiv pentru fapte savarsite in legatura cu exercitarea profesiei.

Servicii profesionale avocat drept comercial

Organele profesiei de avocat sector 1 au sarcina permanenta de a asigura exercitarea calificata a dreptului de aparare, organizand in mod corespunzator primirea in profesie, pregatirea profesionala initiala si pregatirea continua a avocatilor, respectarea stricta a deontologiei si a disciplinei profesionale. Avocatii care se gasesc in unul dintre cazurile de nedemnitate prevazute de art. 14 lit. a), lit. b) teza i, lit. c) si d) din Lege sunt obligati sa prezinte baroului hotararile judecatoresti prin care au fost condamnati definitiv la pedeapsa cu inchisoarea pentru savarsirea unei infractiuni intentionate de natura sa aduca atingere prestigiului profesiei, prin care li s-a aplicat pedeapsa interdictiei de a exercita profesia, prin care au fost declarati faliti fraudulosi sau prin care au fost condamnati definitiv pentru fapte savarsite in legatura cu exercitarea profesiei. Consiliul baroului va examina, in termen de 15 zile, hotararile judecatoresti, respectiv inscrisurile ce privesc conditiile incetarii profesiei practicate de catre avocatul inscris in tabloul avocatilor incompatibili si va aprecia asupra demnitatii avocatului.

Stiti unde gasesc un avocat drept civil?

Este interzisa, sub sanctiunile prevazute de lege, exercitarea oricarei activitati specifice profesiei de avocat de catre o persoana fizica ce nu are calitatea de avocat inscris intr-un barou si pe Tabloul avocatilor sau de catre o alta persoana juridica cu exceptia societatii civile profesionala de avocati cu raspundere limitata. Profesia de avocat mosteniri este organizata si functioneaza in baza principiului autonomiei si descentralizarii, in conditiile prevazute de Lege si de prezentul statut. Libertatea si independenta profesiei de avocat sunt principii in baza carora avocatul promoveaza si apara, drepturile, libertatile si interesele legitime ale clientilor potrivit legii si prezentului statut. Aceste principii sunt definesc statutul profesional al avocatului si garanteaza activitatea sa profesionala.

Avocatura este o institutie cu o indelungata traditie istorica. La inceput, apararea justitiabililor s-a realizat in forme mult diferite de cea din epoca moderna. Totusi, se poate afirma ca avocatura a evoluat paralel cu justitia si a fost influentata de organizarea politica si statala. De aici provine si denumirea actuala a persoanelor care exercita functia de aparare in fata organelor judiciare. Arta bunei aparari judiciare incepe, insa, cu primele discutii exploratorii purtate de avocat drept civil, de urmasul modern al vechilor defensores, oratores, advocates, cu clientul sauOrganizarea avocaturii pe baze profesionale a inceput sa fie o opera a societatii moderne. Totusi, nu au lipsit tendintele de desfiintare a corporatiilor profesioniste de avocati (de exemplu, in timpul revolutiei franceze) deoarece se considera ca monopolul unor profesii legale constituie o ofensa adusa libertatii individuale.

Avocatul este liber sa-si aleaga, sa schimbe si sa dispuna in tot sau in parte de forma de exercitare a profesiei, in conditiile prevazute de Lege si de prezentul statut. Orice persoana are dreptul sa isi aleaga in mod liber avocatul. Nimeni nu poate impune unei persoane un avocat, cu exceptia cazurilor privitoare la asistenta judiciara obligatorie si asistenta gratuita. Orice clauza ori conventie contrara, prohibitiva sau restrictiva, este lovita de nulitate absoluta. Relatiile dintre avocat mosteniri si clientii sai se bazeaza pe onestitate, probitate, corectitudine, sinceritate, loialitate si confidentialitate. Drepturile si obligatiile avocatului sunt prevazute de lege, prezentul statut, codul deontologic si contractul de asistenta juridica legal incheiat. Avocatul nu raspunde penal pentru sustinerile facute oral sau in scris, in fata instantelor de judecata, a altor organe de jurisdictie, a organelor de urmarire penala sau a altor autoritati daca aceste sustineri sunt in legatura cu apararea si sunt necesare stabilirii adevarului.

Tag: avocat drept civil avocat recuperare creante avocat sector 1